Aperitívy
Rovnako ako parádne začínajúci večer, by aj konzumácia jedla mala začať niečím príjemným. Aperitív, tento kľúčový nápoj, správne naladí atmosféru, navnadí žalúdok na príchod lahôdok a skráti dobu čakania na prvý chod. Je ideálny pre prvotné zoznámenie s hosťami, obzvlášť s tými, ktorých vidíme prvýkrát.

Frizzantino Spritz Aperitivo v praktickom 0,2 l balení je ako stvorené na letné horúce dni. Máte radi Aperol Spritz? Vyskúšajte tento nápoj 3v1....

Frizzantino Hugo Spritz Aperitivo je ako stvorené na letné horúce dni. Máte radi koktail Hugo Spritz? Vyskúšajte tento nápoj 3v1. Všetko je už...

Frizzantino Spritz Aperitivo je ako stvorené na letné horúce dni. Máte radi Aperol Spritz? Vyskúšajte tento nápoj 3v1. Všetko je už namiešané a...

Frizzantino Spritz Aperitivo v praktickom 3 pack balení je ako stvorené na letné horúce dni. Máte radi Aperol Spritz? Vyskúšajte tento nápoj 3v1....

Diva di Sera Moscato & Ananás frizzante Cocktail je jemne perlievo víno Moscato z oblasti Asti, ktoré sa kombinuje pri macerácii so skutočnou...

Diva di Sera Moscato & Mango frizzante Cocktail je jemne perlievo víno Moscato z oblasti Asti, ktoré sa kombinuje pri macerácii so skutočnou...

Zoznámte sa s Amarenissimou, bublinkami s chuťou sladkých čerešní. Tento trendy aperitív je lahodne svieži a ideálny na každú párty. Názov...

Frutti di Bosco je absolútne pre každého, kto miluje červené ovocie. Šumivé bublinky so vzrušujúcou chuťou lahodných čučoriedok a černíc z neho...

Objavte perlivé Limonsecco. Chuť je mixom čerstvého Limoncella a perlivého Vino Frizzante. Je to ideálny nápoj na teplé dni a vlahé noci....
Správny hostiteľ by nemal tento nápoj podceniť a je vhodné ho zaradiť do svojho menu. Aperitívy môžu byť rôznorodé: od ľahkých sektov, šampanských, suchých bielych či červených vín, po sladké varianty ako Becherovka, portské víno, Martini či sherry. Nechýbajú ani liehoviny, horké alebo horkosladké likéry.
Podáva sa zhruba 15–20 minút pred začiatkom jedla av malom množstve, aby prebudil chuť na jedlo. História aperitívu siaha až do starého Ríma, kde sa pil na prípravu tráviaceho traktu na nadchádzajúcu hostinu. Postupom času sa z aperitívu stala sofistikovaná záležitosť, najmä vďaka Talianom, ktorí vytvorili obľúbené aperitívy ako Campari, Martini, Cinzano, Bellini, Rossini, Puccini či Mimosu.
V poslednej dobe získal popularitu aj taliansky aperitív Aperol s horkosladkou chuťou pomarančov. Je obľúbený najmä v letných dňoch v kombinácii s prosecom a sódou, vytvárajúci nápoj zvaný spritz.