Biele vína
Biele víno sa hlavne vyrába z bieleho hrozna (v niektorých prípadoch dokonca aj z ružového, červeného alebo modrého hrozna, napr. tzv. klaret).

Princess Alternatíva Bianco Dry je talianske nealkoholické tiché víno sýte slamovo žltej farby. Kvetinová vôňa s tónmi pokosenej trávy a medu. Chuť...

POLVANERA Falanghina Puglia IGT Organic 2022 - hrozno na výrobu tohto vína dozrieva v unikátnych podmienkach vulkanických pôd Kampánia na viniciach...
Pri výrobe bielych vín sa rmut, čo je hrozno zbavené jadierok a stopiek, lisuje čo najrýchlejšie, aby sa docielilo ich lákavé svetlo žltej až slamovej farby. Väčšina bielych vín je vyrobená pre okamžitú spotrebu, existujú ale aj biele vína vhodné v archivácii (napr. kvalitné moselské Rizlingy alebo biele barikové vína). Všetky biele vína sa chladia a podávajú pri ideálnej teplote 5 - 10 °C.
Biele vína podľa cukornatosti
- suchá: obsahujú najmenej zvyškového cukru, najviac 4 g cukru na 1 liter vína
- polosuchá: vyrába sa prevažne z aromatických odrôd, obsahujú 4,1-12 g cukru na 1 liter vína
- polosladké: obsah cukru je tu už väčší, a preto sú polosladké vína preferované ženami, obsahujú 12,1-45 g cukru na 1 liter vína
- sladké: vína vyrobené z veľmi vyzretého hrozna obsahujúce najviac cukru, a to minimálne 45 g cukru na 1 liter vína