Pennette alla Boscaiola
Pennette alla boscaiola je talianske jedlo, ktoré prináša vôňu lesa do vašej kuchyne. Toto jedlo sa vyznačuje svojou krémovou omáčkou s hlavnou ingredienciou - funghi porcini. Recept kombinuje tieto vzácne huby s ďalšími chutnými surovinami ako je pancetta, passata, cibuľa, smotana a olivový olej. Suroviny sú spoločne pripravené a podávané s penne rigate cestovinami. Toto jedlo je obľúbené vďaka svojej intenzívnej chuti a textúre.
Suroviny:
- Pennette Rigate (320g)
- Hríby (400g)
- Údená pancetta (200g)
- Paradajkový pretlak (400g)
- Biela cibuľa (60g)
- Voliteľne čerstvá smotana (30g)
- Extra panenský olivový olej (40g)
- Petržlen, jemná soľ, čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- Očistite a nakrájajte huby.
- Uvarte cestoviny v osolenej vode.
- Na olivovom oleji osmažte pancettu, pridajte cibuľu a následne huby.
- Pridajte passatu a duste 5-10 minút.
- Sceďte cestoviny a pridajte ich do omáčky spolu so smotanou.
- Dochutíte petržlenovou vňaťou, soľou a korením.