Pennette alla Boscaiola

Pennette alla Boscaiola_botego_cz-min

Pennette alla boscaiola je talianske jedlo, ktoré prináša vôňu lesa do vašej kuchyne. Toto jedlo sa vyznačuje svojou krémovou omáčkou s hlavnou ingredienciou - funghi porcini. Recept kombinuje tieto vzácne huby s ďalšími chutnými surovinami ako je pancetta, passata, cibuľa, smotana a olivový olej. Suroviny sú spoločne pripravené a podávané s penne rigate cestovinami. Toto jedlo je obľúbené vďaka svojej intenzívnej chuti a textúre.

Suroviny:

  • Pennette Rigate (320g)
  • Hríby (400g)
  • Údená pancetta (200g)
  • Paradajkový pretlak (400g)
  • Biela cibuľa (60g)
  • Voliteľne čerstvá smotana (30g)
  • Extra panenský olivový olej (40g)
  • Petržlen, jemná soľ, čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  1. Očistite a nakrájajte huby.
  2. Uvarte cestoviny v osolenej vode.
  3. Na olivovom oleji osmažte pancettu, pridajte cibuľu a následne huby.
  4. Pridajte passatu a duste 5-10 minút.
  5. Sceďte cestoviny a pridajte ich do omáčky spolu so smotanou.
  6. Dochutíte petržlenovou vňaťou, soľou a korením.