Čaj DERSUT Top Quality 100 ks
Čierny čaj DERSUT Top Quality (DERSUT TEA TOP QUALITY) je zmes štyroch jemných čiernych čajov zo Srí Lanky (domov vzácneho cejlónskeho čaju), Indie, Afriky a Argentíny. Organoleptické rozdiely medzi odrodami listov vytvárajú intenzívnu a zvláštnu arómu, ktorú si dokáže podmaniť aj tie najvyberanejšie poschodia.Viac informácií




Popis produktu
Čierny čaj DERSUT Top Quality (DERSUT TEA TOP QUALITY) je zmes štyroch jemných čiernych čajov zo Srí Lanky (domov vzácneho cejlónskeho čaju), Indie, Afriky a Argentíny. Organoleptické rozdiely medzi odrodami listov vytvárajú intenzívnu a zvláštnu arómu, ktorú si dokáže podmaniť aj tie najvyberanejšie poschodia.
Čierny čaj obsahuje vyšší obsah kofeínu (teínu) ako iné odrody - ako je zelený čaj a čaj pekoe - a možno ho užívať ako náhradu kávy na ranné doplnenie energie. Je to prírodný antioxidant a pomáha kontrolovať hladinu cholesterolu.
Lístky čierneho čaju sa na rozdiel od iných odrôd sušia a potom sa do 6 hodín po zbere rovnomerne zrolujú a zlisujú. Potom sa fermentujú a sušia. Tento proces im dáva ich typickú tmavo hnedú farbu.
- Balenie obsahuje: 100 sáčkov po 2g.
Příprava: 95 ° -100 ° C I 3-5 min
Diskusia k produktu (0)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Od roku 1949 prevzala grófska rodina Caballini zo Sassoferata malú pražiareň kávy, ktorá v tej dobe fungovala iba 2 roky - Dersut Caffè z Conegliana.
V rokoch krátko po druhej svetovej vojne bola káva veľkým luxusom, ktorý si mohlo dovoliť iba „pár vyvolených“. Práve nedostupnosť kávy sa pre rodinu Caballini stala tým najväčším motorom v rozvoji svojho podniku. Vďaka svojmu obchodnému duchu, pre ktorý bola kvalita výrobkov na prvom mieste, firmu rok po roku stále viac rozširovala. Hlavnými styčnými bodmi boli pre taliansku firmu s kávou Benátsko, Trentino Alto Adige a Furlánsko. V roku 1954 bolo založené zoskupenie pražiarní kávy oblasti Triveneto, ktorej je Dersut zakladajúcim členom. Toto zoskupenie je dodnes aktívne av roku 2015 sa rozšírilo do celého Talianska.
RODINA GIANFRÉ
Bola to Elisabetta Gianfré, manželka grófa Vincenza Caballiniho zo Sassoferrata, kto chcel prevziať firmu Dersut Caffé z Conegliana Veneta a premeniť ju na spoločnosť, ktorá bude mať v budúcnosti úspech. Záujem o tento odbor je rysom rodiny: otec Luigi obchodoval so surovou kávou v Terste, zatiaľ čo brat Armando bol v rovnakom meste majiteľom Excelsior Industria Caffè Torrefatto. Tieto dve firmy, ktoré sú obe do dnešnej doby rodinnými spoločnosťami, spolu počas rokov plodne spolupracovali a stali sa styčným bodom pražiarní v oblasti Triveneto.
RODINA CABALLINI ZO SASSOFERRATA
Vincenzo Caballini zo Sassoferata, mladý muž s prestížnou funkciou v spoločnosti Fiat v Terste, sa v roku 1949 presťahoval do Conegliana s manželkou Elisabettou, aby si splnili sen riadiť pražiareň. Vďaka tomu dosiahla firma Dersut prvé úspechy na trhu, takže mu bol pre jeho prejavené priemyselné schopnosti v roku 1960 udelený titul Rytiera Talianskej republiky za zásluhy.
V sedemdesiatych rokoch vstúpil do firmy aj syn Giorgio, ktorý je súčasným konateľom, a po ňom v deväťdesiatych rokoch aj Lara, vnučka zakladateľa, ktorá mu pomáha s riadením firmy. Aj doktorka Giulia, mladšia dcéra grófa Giorgia, sa pripravuje na vstup do firmy. História firmy Dersut je históriou troch rodinných generácií a bude pokračovať aj v najbližších desaťročiach.