Červené vína
Červené vína sa vyrábajú len z tmavo sfarbeného hrozna, pretože iba táto vínna réva v sebe obsahuje červené farbivo. Ich konečná farba sa mení na základe veku vína. Môžete sa teda stretnúť s lákavou fialovou, červenou alebo tmavou až hnedou farbou vína. S tým, ako červené víno starne, jeho farba je menej koncentrovaná.

Princess Alternatíva Rosso Dry Superiore je talianske nealkoholické tiché víno intenzívnej granátovo červenej farby. Vôňa je kvetinová s nádychom...

POLVANERA Primitivo Puglia IGT Organic 2021 - hrozno na výrobu tohto vína dozrieva v unikátnych podmienkach vulkanických pôd Kampánia na viniciach...

POLVANERA Primitivo Gioia Del Colle DOC Organic 2020 - hrozno na výrobu tohto vína dozrieva v unikátnych podmienkach vulkanických pôd Kampánia na...

Dogma Rosso to je absolútne a nesporné spojenie medzi Merlotom a Cabernet Sauvignon s malým množstvom Cabernet Franc, zmes Bordeaux, v ktorom sa...

Malá vinica so vzácnymi plodmi je výsledkom odhodlania, z ktorého sa rodí čistý Sutto Merlot, to je Campo Sella. 5753 vínnej révy, ktoré v...
Chuť červených vín býva silnejšia a výraznejšia ako u bielych vín. Hlavným faktorom, ktorý určí konečnú chuť samotného vína, je samozrejme zvolená odroda a vinárstvo.
Servírovanie červeného vína sa vykonáva v izbovej teplote okolo 15 °C. Červené vína sú všeobecne vhodné k syrom, mäsám, ale aj dezertom. Ideálna kombinácia vína a pokrmu ale neexistuje. Veľa ľudí miluje červené víno len ako spôsob, ako si spríjemniť bežný deň alebo večer s priateľmi.
Červené vína podľa cukornatosti
- suchá: obsahujú najmenej zvyškového cukru, najviac 4 g cukru na 1 liter vína
- polosuchá: vyrába sa prevažne z aromatických odrôd, obsahujú 4,1-12 g cukru na 1 liter vína
- polosladké: obsah cukru je tu už väčší, a preto sú polosladké vína preferované ženami, obsahujú 12,1-45 g cukru na 1 liter vína
- sladké: vína vyrobené z veľmi vyzretého hrozna obsahujúce najviac cukru, a to minimálne 45 g cukru na 1 liter vína