Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut 0,75 l
Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut má jemný ružový odtieň a elegantnú pretrvávajúcu jemnú perleť. Vo vôni sa prejavuje kvetinovými tónmi ruží a čerstvého červeného bobuľovitého ovocia.




Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut má jemný ružový odtieň a elegantnú pretrvávajúcu jemnú perleť. Vo vôni sa prejavuje kvetinovými tónmi ruží a čerstvého červeného bobuľovitého ovocia.
- Zrenie: Primárna fermentácia prebieha pri nízkej teplote, aby sa zachovali čerstvé ovocné príchute, ktoré sú typické pre odrodu Glera. Na druhú stranu hrozno Pinot noir prechádza maceráciou v štýle červeného vína. Šťava je ponechaná v kontakte so šupkami po dobu 3-4 dní, aby bolo možné zo šupiek extrahovať farbu a arómu. Dve základné vína sú zmiešané pre sekundárne kvasenie metódou Charmat, ktorá trvá minimálne 60 dní.
- Obdobie zberu: Prvá polovica septembra.
- Pôvod hrozna: Hrozno pochádza z úpätia „Colli Asolani“, hladké kopce na severozápade Trevisa.
Ocenenie:
- Gold - Berliner Wine Trophy 2023
- BRONZE - DECANTER 2021
Párovanie
Ideálna ako aperitív, hodí sa k morským plodom, predkrmom a ľahkým jedlám.
Servírovanie
Servírujte chladené na 6 až 8° C.
Sklep
Società Agricola Colli Asolani di Bedin E. & C s.s., Cornuda (TV) Itálie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Prosecco |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odroda: | Glera 85%, Pinot Nero (Rulandské modré) 15% |
Farba vína: | Ružové |
Prívlastok: | DOC Treviso |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zvyškový cukor: | 10 g/l |
Teplota podávania: | 6 - 8°C |
Uzáver: | Korok |
Vinárska oblasť: | Treviso |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
História siaha do začiatku roku 1900, kedy Giovanni Bedin začal pestovať vlastnú vínnu révu. Jeho syn Giacomo, zdedil otcovu vášeň pre krajinu a roku 1948 kúpil statok v Cornude. Tu, v úrodných kopcoch, zasadil prvé vinice a odovzdal ich zase svojmu synovi Giovannimu.
V neskorých 60. rokoch propagovali prvú „Mostra del vino“ v Cornude, tradičnú výstavu vína, ktorá prispela k posilneniu vzťahu medzi územím, jej obyvateľmi a vínami. Enrico Bedin, súčasný majiteľ, a jeho bratia Luigi, Denis a Damiano vstúpili do spoločnosti a postupne ju transformovali z tradičnej farmy na moderné vinárstvo. Dnes má Società Agricola Colli Asolani 40 hektárov viníc.