Lucie Prosecco Treviso DOC Brut 0,75 l
Lucie Prosecco Treviso DOC Brut má svetlú slamovú farbu so zelenkavými odtieňmi, s krémovou penou a jemnou perzistenciou. Ovocná vôňa chrumkavej hrušky a zeleného jablka so zaujímavým stredomorským korením a kvetinovými nuansami. Chuť je harmonicky vyvážená so suchým podtónom vďaka dobre prezentovanej kyselinke.




Lucie Prosecco Treviso DOC Brut má svetlú slamovú farbu so zelenkavými odtieňmi, s krémovou penou a jemnou perzistenciou. Ovocná vôňa chrumkavej hrušky a zeleného jablka so zaujímavým stredomorským korením a kvetinovými nuansami. Chuť je harmonicky vyvážená so suchým podtónom vďaka dobre prezentovanej kyselinke.
- Zrenie: Primárna fermentácia prebieha pri nízkej teplote, aby sa zachovali čerstvé ovocné príchute, ktoré sú typické pre odrodu Glera. Sekundárne kvasenie prebieha metódou Charmat.
- Obdobie zberu: Prvá polovica septembra.
- Pôvod hrozna: Hrozno pochádza z úpätia „Colli Asolani“, hladké kopce na severozápade Trevisa.
Ocenenie:
- GOLD - CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2022
- SILVER - AWC VIENNA 2014
Párovanie
Ideálna ako aperitív k jednohubkám a skvele sa hodí k parmskej šunke a najrôznejším jemným syrom. Skúste kombinovať s morskými plodmi a zeleninovými šalátmi.
Servírovanie
Servírujte chladené na 6 až 8° C.
Sklep
Società Agricola Colli Asolani di Bedin E. & C s.s., Cornuda (TV) Itálie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Prosecco |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odroda: | Glera |
Farba vína: | Biele |
Prívlastok: | DOC Treviso |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zvyškový cukor: | 10 g/l |
Teplota podávania: | 6 - 8°C |
Uzáver: | Korok |
Vinárska oblasť: | Treviso |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
História siaha do začiatku roku 1900, kedy Giovanni Bedin začal pestovať vlastnú vínnu révu. Jeho syn Giacomo, zdedil otcovu vášeň pre krajinu a roku 1948 kúpil statok v Cornude. Tu, v úrodných kopcoch, zasadil prvé vinice a odovzdal ich zase svojmu synovi Giovannimu.
V neskorých 60. rokoch propagovali prvú „Mostra del vino“ v Cornude, tradičnú výstavu vína, ktorá prispela k posilneniu vzťahu medzi územím, jej obyvateľmi a vínami. Enrico Bedin, súčasný majiteľ, a jeho bratia Luigi, Denis a Damiano vstúpili do spoločnosti a postupne ju transformovali z tradičnej farmy na moderné vinárstvo. Dnes má Società Agricola Colli Asolani 40 hektárov viníc.