Tintoretto

Tintoretto_botego-min

Bellini je jedným z najpozoruhodnejších talianskych koktailov a získal slávu po celom svete, ale len málokto vie o jeho pikantnej variácii, Tintoretto. Oba nápoje začínajú rovnakým základom: šumivé biele víno, najmä Prosecco. Pre Bellini sa pridáva dužina a šťava z bielej broskyne, aby sa vytvoril jemný letný nápoj, zatiaľ čo Tintoretto sa môže pochváliť rubínovo červenou šťavou z granátového jablka, ideálny na jesenné a zimné slávnosti. Medzi ďalšie podobné koktailové kreácie patrí Rossini (s jahodovou dužinou) a Mimosa (s pomarančovým džúsom). 

Ak chcete vyrobiť nealkoholickú verziu, jednoducho vymeňte Prosecco za sódu alebo slanú vodu av prípade potreby pridajte cukor.

Budeme potrebovať: 

  • 10cl Proseccco
  • 5cl šťavy z granátového jablka

Ako na to: 

Granátové jablká nakrájajte na polovice a pomocou odšťavovača odšťavnite ako citrón. Zmes precedíme. Naplňte 1/3 flautových pohárov šťavou z granátového jablka a 2/3 vychladeným Proseccom. Limetky nakrájajte na kolieska a potom vyrežte štrbinu od stredu limetky až po celú kôru. Opatrne vyrežte stred limetky, nechajte len kôru. Otočte a zaveste na stranu pohára.