MONFORT Cuvée ’85 Trento DOC Brut 0,75 l
MONFORT Cuvée '85 Trento DOC Brut to je vír sviežosti a chuti, ktorý dáva Chardonnay, obohatený o eleganciu Pinot Noir.




MONFORT Cuvée '85 Trento DOC Brut to je vír sviežosti a chuti, ktorý dáva Chardonnay (90 %), obohatený o eleganciu Pinot Noir (10 %). Vyrába sa „klasickou metódou“.
- Zrenie: V oceľovej nádrži až do druhého kvasenia na jar po zbere. Druhé kvasenie vo fľaši s minimálnym pobytom 24 mesiacov na kaloch.
- Farba: Slamovo žltá.
- Vôňa: Čistá, intenzívna, ovocná.
- Chuť: Suchá, plná, voňavá, harmonická.
- Perláž: Jemná a perzistentná.
- Úroda: Ručná, iba z dokonale zrelého zdravého hrozna zbieraného do malých dierovaných prepraviek.
- Obdobie zberu: Prvá polovica septembra.
- Pôvod hrozna: Hrozno pochádza z oblasti Trento a Pergine Valsugana medzi 400 až 600 m nad morom.
Ocenenie:
-
Gold - The Champagne & Sparkling Wine World Championship
-
Silver - The Champagne & Sparkling Wine World Championship
-
Wine Enthusiast
-
Wine Spectator
Párovanie
Vynikajúci ako aperitív aj na celovečerné popíjanie, vhodné k hlavnému jedlu či k studeným predjedlám.
Servírovanie
Servírujte chladené na 8 až 10° C.
Sklep
Cantine Monfort s.r.l., Lavis (TN) Itálie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Metodo Classico "Champagne" |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odroda: | Chardonnay 90%, Pinot Nero (Rulandské modré) 10% |
Farba vína: | Biele |
Prívlastok: | DOC Trento |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Zvyškový cukor: | 5,6 g/l |
Teplota podávania: | 8 - 10°C |
Uzáver: | Korok |
Vinárska oblasť: | Trentino |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Rodina vinohradníka Lorenza Simoniho je hlboko spätá ako s Cantine Monfort, tak s Trentinom samotným. Výroba začala za jeho dedka Giovanniho v roku 1945 a do roku 1965 bola Simoni rodina schopná kúpiť pivnice Palazzo Monfort. V roku 1977 sa Lorenzov otec ujal funkcie vinára a pripravil cestu pre Lorenza a jeho brata Michela.
Lorenzo sa výrobe na panstve venuje od detstva. Dnes pracuje spoločne so svojím synom Federicom, ich vinárstvo je stále hlboko späté s cyklom ich zberu a s jedinečnými vlastnosťami pôdy ich krajiny.