Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut 0,75 l
Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut v limitovanej edícii. Hrozno, ktoré sa používa na výrobu tohto sektu, dozrievajú v strmých kopcoch malé oblasti v obci Vidor zvanej Colbertaldo.




Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut v limitovanej edícii. Hrozno, ktoré sa používa na výrobu tohto sektu, dozrievajú v strmých kopcoch malé oblasti v obci Vidor zvanej Colbertaldo. Pôda, oslnenie riadkov a práca človeka dohromady dávajú vzniknúť sektu nezameniteľnej hodnoty.
Väčšina hrozna je odrúdy Glera, ale v priebehu rokov bolo pridané skromné percento tradičných a starovekých autochtónnych odrôd (Verdiso, Bianchetta a Perera).
- Vinifikácia: Ručný zber s výberom trsov, jemné lisovanie a prvá fermentácia v oceľovej nádrži.
- Zrenie: V oceľovej nádrži až do druhého kvasenia po dobu 5 mesiacov. Druhé kvasenie metódou charmat Martinotti, presnejšie kvasené v tlakovom tanku po dobu 4 mesiacov.
- Farba: Svetlo slamovo žltá.
- Vôňa: Hrušky a kvety akácie, fascinujúce tóny bielej dužiny ovocia a jemný tón zelene.
- Chuť: Suchá s výraznou mineralitou, ovocné tóny v dochuti, vytrvalá a príjemne rozhodná.
- Vek vinice: 20 rokov
Párovanie
Výborne sa hodí ako aperitív, vynikajúci k predkrmom, jemným prvým chodom, rizotom a kôrovcom, skvele sa hodí aj ku koreneným jedlám a lahodným plátkom.
Servírovánie
Servírujte pri 4 - 6° C.
Sklep
Sutto, Batíso, Valdobbiadene (TV) Itálie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Prosecco |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odroda: | Glera (Verdiso, Bianchetta a Perera) |
Farba vína: | Biele |
Prívlastok: | DOCG Rive |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Extra Brut |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Zvyškový cukor: | 4 g/l |
Teplota podávania: | 4 - 6°C |
Uzáver: | Korok |
Vinárska oblasť: | Valdobbiadene (Rive di Colbertaldo) |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Od roku 1933 rodina Sutto s láskou a oddanosťou pokračuje vo významnej vinárskej tradícii. Tri generácie, ktoré dokázali rozvíjať rodinný podnik vďaka obrábaniu viníc v Campo di Pietra, kraji vín Piave medzi Trevisom a Benátkami, a vďaka výberu nových pozemkov v oblasti Valdobbiadene, domove Prosecca, av oblasti Collio, kraji vynikajúcich friulských vín. Dnes Giuseppeho vnuci, Ferrucciovi synovia, pokračujú vo výskume a obnove rodinnej enologickej kultúry.
Vinárstvo Azienda Agricola Sutto
Láska k tomuto územiu dala vzniknúť trom osobitým a osobným značkám, ktoré sú výrazom silného prepojenia tradície a inovácie.
- Sutto
- Batiso
- Polje
Sutto
Farma Sutto sa nachádza v Campo di Pietra. V tejto oblasti, kde sa víno pestuje už viac ako dvetisíc rokov, sa zrodilo víno našej rodinnej tradície. Vďaka pôdnemu profilu a blízkosti Jadranského mora majú vinice Sutto ideálne klimatické podmienky, ktoré nám umožňujú vyrábať naše vynikajúce vína z Piavy.
Batiso
Iniciačný rituál pre lásku k vínu, "krst vínom Prosecco": to je význam názvu tohto vína. Pripomína tradíciu regiónu Treviso, ktorá vypovedá o skutočnej vášni pre víno a predovšetkým pre našu krajinu a jej vzácne plody, pestované v oblasti DOCG, ktoré dávajú život Sutto Prosecco.
Polje
Na slnečnej strane kopca v oblasti Collio sa zrodilo vinárstvo Polje, ktorého názov je odvodený od charakteristických krasových jaskýň tejto oblasti. Táto krajina, známa okrem iného produkciou odrôd Friulano, Ribolla a Sauvignon, dáva život elegantným a osobitým vínam Sutto. Pôdy v regióne sú prevažne vápencové slinovce a pieskovcové flyše.