Prosecco Dersut 1478 Valdobbiadene DOCG Superiore Brut 0,75 l
Prosecco Dersut je možné rozpoznať vďaka svojej životne dôležitej elegancii, svetlo slamovej farbe, miernej ťažkosti a výnimočne ovocnej a kvetinovej vôni.




Prosecco Dersut je možné rozpoznať vďaka svojej životne dôležitej elegancii, svetlo slamovej farbe, miernej ťažkosti a výnimočne ovocnej a kvetinovej vôni. Je plná ovocnej arómy jabĺk a hrušiek. Chuť je mäkká, ale v rovnakom čase suchá, vďaka sviežej kyslosti, dodávajúca potešenie z kvalitného pitia za všetkých okolností.
Pre Talianov je čas aperitívu každodennou oslavou. Stretávajú sa s priateľmi a pri prípitku si dvíhajú svoje poháre. A to aj v prípade, že okrem konca pracovného dňa a začiatku večera nie je žiadna dôležitá príležitosť na oslavu. A pre dokonale taliansky aperitív neexistuje lepšie víno ako Prosecco Superiore DOCG – moderné, neformálne a svieže šumivé víno, ktoré sa vyrába v kopcoch okolo miest Conegliano a Valdobbiadene v regióne Benátsko, približne 50 km od Benátok a 100 km od Dolomitov.
Párovanie
Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore je ideálny ako aperitív, vynikajúci k predkrmom, jemným prvým chodom, rizotom a kôrovcom, skvele sa hodí aj ku koreneným jedlám a lahodným plátkom.
Servírovanie
Servírujte pri 4 - 6° C.
Sklep
Sutto, Batíso, Valdobbiadene (TV) Itálie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Prosecco |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odroda: | Glera |
Farba vína: | Biele |
Prívlastok: | DOCG |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zvyškový cukor: | 8 g/l |
Teplota podávania: | 4 - 6°C |
Uzáver: | Korok |
Vinárska oblasť: | Valdobbiadene |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Od roku 1949 prevzala grófska rodina Caballini zo Sassoferata malú pražiareň kávy, ktorá v tej dobe fungovala iba 2 roky - Dersut Caffè z Conegliana.
V rokoch krátko po druhej svetovej vojne bola káva veľkým luxusom, ktorý si mohlo dovoliť iba „pár vyvolených“. Práve nedostupnosť kávy sa pre rodinu Caballini stala tým najväčším motorom v rozvoji svojho podniku. Vďaka svojmu obchodnému duchu, pre ktorý bola kvalita výrobkov na prvom mieste, firmu rok po roku stále viac rozširovala. Hlavnými styčnými bodmi boli pre taliansku firmu s kávou Benátsko, Trentino Alto Adige a Furlánsko. V roku 1954 bolo založené zoskupenie pražiarní kávy oblasti Triveneto, ktorej je Dersut zakladajúcim členom. Toto zoskupenie je dodnes aktívne av roku 2015 sa rozšírilo do celého Talianska.
RODINA GIANFRÉ
Bola to Elisabetta Gianfré, manželka grófa Vincenza Caballiniho zo Sassoferrata, kto chcel prevziať firmu Dersut Caffé z Conegliana Veneta a premeniť ju na spoločnosť, ktorá bude mať v budúcnosti úspech. Záujem o tento odbor je rysom rodiny: otec Luigi obchodoval so surovou kávou v Terste, zatiaľ čo brat Armando bol v rovnakom meste majiteľom Excelsior Industria Caffè Torrefatto. Tieto dve firmy, ktoré sú obe do dnešnej doby rodinnými spoločnosťami, spolu počas rokov plodne spolupracovali a stali sa styčným bodom pražiarní v oblasti Triveneto.
RODINA CABALLINI ZO SASSOFERRATA
Vincenzo Caballini zo Sassoferata, mladý muž s prestížnou funkciou v spoločnosti Fiat v Terste, sa v roku 1949 presťahoval do Conegliana s manželkou Elisabettou, aby si splnili sen riadiť pražiareň. Vďaka tomu dosiahla firma Dersut prvé úspechy na trhu, takže mu bol pre jeho prejavené priemyselné schopnosti v roku 1960 udelený titul Rytiera Talianskej republiky za zásluhy.
V sedemdesiatych rokoch vstúpil do firmy aj syn Giorgio, ktorý je súčasným konateľom, a po ňom v deväťdesiatych rokoch aj Lara, vnučka zakladateľa, ktorá mu pomáha s riadením firmy. Aj doktorka Giulia, mladšia dcéra grófa Giorgia, sa pripravuje na vstup do firmy. História firmy Dersut je históriou troch rodinných generácií a bude pokračovať aj v najbližších desaťročiach.