Ružové vína
Ružové víno, prezývané aj aké víno Rosé, môžete stále častejšie ochutnať od viac a viac vinárstva z celého sveta. Mnoho ľudí si myslí, že ružové víno vzniká zmiešaním červeného vína s bielym, ale to nie je samozrejme pravda. Vyrába sa z odrôd modrých odrôd (tj tých, z ktorých sa vyrába červené víno) najčastejšie metódou krátkeho naležania rozomletého hrozna. Ide teda o rovnaký postup výroby ako pri bielych a červených vínach, kde sa používa rmut.

Princess Alternatíva Rosato Dry je talianske nealkoholické tiché víno intenzívne ružovej farby. Vôňa je ovocná s jemnými tónmi ríbezlí, malín a...

Pinot Grigio Ramato je výsledkom osobnej reinterpretácie klasického Pinot Grigio s červenkastou vínovou farbou. Vôňa je intenzívna, ovocná a...
Na výrobu rosej sú najvhodnejšími odrodami Rulandskej modrej (Pinot noir), Frankovka alebo Svätovarineckej či francúzska odroda Grenache, Pinot Meunier, Primitivo alebo Syrah. Ružové vína sú typické svojou ľahkosťou a sviežosťou, najčastejšie sa pijú do jedného až dvoch rokov od zberu, ale nájdu sa aj také, ktoré sa hodia na archiváciu okolo 5 rokov.
Ako si najlepšie vychutnať ružové víno? Odporúčame ružové víno servírovať pri teplote 7 – 13 °C. Skvele sa hodí aj do horúcich letných dní, kedy si môžete z ružového vína pripraviť lahodný osviežujúci alkoholický drink, do ktorého môžete pridať napríklad ovocie, čerstvé bylinky (mätu alebo medovku), jedlé kvety či kocku ľadu.